söndag 9 december 2012

NEO

NEO

Neo är artist och har bland annat deltagit i melodifestivalen 2010 och tävlade då med låten Human Frontier som handlar om rymden. Neo är även känd lite här och var i världen men är mest känd i Polen där han var med i ett antal tv-produktioner år 2009. Då det var upp till 60 000 personer i publiken och 10 miljoner tv-tittare. Han har släppt två skivor under sin karriär. Den senaste släppte han den 18 januari i år med namnet REBORN. I övrigt så älskar Neo att resa, laga mat och fika.

Vilken låt tycker du mest om från ditt album Reborn?

- Det är många som jag tycker om, men antingen Pushing Darkness eller Fighting the dark skulle jag nog säga.

Varför tycker du mest om dom två?

- Pushing Darkness har ett skönt driv och sound som jag gillar. Pulsen stiger och man blir peppad. Fighting The Dark är otroligt härlig att sjunga och jag känner att jag får visa vad jag går för där.

Är det något annat du är särskilt nöjd med gällande albumet?

- Det skulle väl i så fall vara att jag har fått vissa mer som sångare på detta albumet. Att man får inte bara sjunga glatt och poppigt och falsett utan jag har fått sjunga lite olika och visa lite mer av mitt register av vad jag kan sjunga liksom. Så är jag också väldigt nöjd med produktionen att det har blivit lite orkestralt och lite djupare sång. Det tycker jag är kul.

Just nu håller du på med ”Music of the christmas night” som är en julshow här i Falkenberg. Kommer du att göra mer uppträdanden i Falkenberg i framtiden?

- Inte vad jag vet just nu, det jag har närmast nu är att jag ska gör shower på båtarna mellan Oslo och Kile. Så jag vet inte riktigt hur nästa år ser ut än faktiskt. Men det kan mycket väl hända att jag kommer tillbaka på sommarn och hjälper lite till.
Hur upplever du Falkenberg som stad?

- Liten. Haha! Men det påminner mycket om Falköping som jag kommer ifrån. Det är ganska lika städer förutom att det är en kust-stad liksom, så det är mycket finare så. Men mest liten, jag känner igen mentaliteten.

Vad kommer du ha för dig nu innan jul?

- Nu kommer jag åka till Oslo nästa vecka och så kommer jag att repetera där fram till jul men under den tiden kommer jag också tillbaka till Sverige och till Arboga och göra julshow i Arboga i tre dagar. Så det är det och sen ska jag hem eventuellt och spela in nån demo. Det blir en ny singel.

Vilken singel är det du ska spela in.

- Den nya singeln är Swan Song som finns med på senaste plattan. Den är redan inspelad och kommer släppas när den är mastrad. Min sång var ju redan inspelad så det var bara den andra artisten Al Bano, som spelade in sin sång som är på italienska.
Under hur många år har du haft ett aktivt artistliv?

- Det är 10-års jubileum nästa år, i första april nästa år så är det tio år sedan jag började på mitt första jobb som artist. Mitt första jobb var som showartist på SunWing Resort på Rhodos 2003.
Sen åkte jag vidare till Gran Canaria och jobbade där i några korta omgångar.

Har du funderat på eller tänkt skriva egna låtar?

- Ja, faktiskt. Jag har inte gjort det förut, Jag har aldrig haft den ambitionen men sen sommarn så började jag få mycket texter i huvudet. Jag har köpt ett piano nu igen och tänkt mig att börja skriva lite men det är mest texter än så länge, det är inte så mycket melodi. Jag kan höra allting i huvudet men det är jättesvårt sen när jag sätter mig vid pianot. För då låter det ju inte alls likadant eller lika fint, så då tröttnar jag lite. Så jag behöver nog lite hjälp där med att ”cowrita” med nån, men ja, det skulle jag vilja göra mer.
Är artistlivet så som du hade förväntat dig att det skulle vara?

(Neo tänker en stund)
- Jo... ja... jo men jo, det är det nog... Både ja och nej såklart och det är ju som precis allt annat att det är för och nackdelar. Jo, det stora hela tror jag är det som jag trodde att det skulle vara.

Vad hade du förväntat dig men som inte var så som du trodde?

- Dels när man fick ett skivkontrakt så tänkte jag nämen då sköter ju bolaget och sånt alltihop. Det gör dom ju mycket men man får driva så mycket själv och det trodde jag inte. Jag trodde att det skulle vara lite mer att jag skulle koncentrera mig på uppträdanden och så. Men det är fruktansvärt mycket tid vid sidan av. Det ska bloggas och det ska planeras och nån ska se till att alla har gjort det dom ska och man ska hålla koll, man ska planera i huvudet hur man vill göra detta framträdande och man ska lyssna på låtar och det är ju jag som måste välja vilka jag tycker om och den biten den hade jag, den är ju självklar egentligen och det är klart man vill ha det under kontroll men... jag hade glömt bort det Haha! Så det var lite mer jobb Haha...

Vad är det allra konstigaste du har varit med om i din karriär?

- Ja det är väl olika grejer men i loge-väg så är det väl på Wallmans på turnén där vi hade en bajamaja som loge. Det var ju inte så mysigt. Om man ville byta om lite mer, alltså när man ville va lite mer näck så fick man gå in på bajamajan. Hotell, så är det väl Gävle där vi kom in i det här lilla vandrar hemmet och in på rummet och jag hittade inte duschen. Så öppnade jag garderoben för att hänga in min jacka och där var duschen! Haha... Så det är väl att dom konstigaste grejerna har väl hänt lite innan Neo. När jag jobbade i Sunving i Grand Canaria första föreställningen då hade hotellet precis öppnat och vi tittade ut innan och då satt det så här sju pers i publiken och vi sa det bara, ja men vi kör nu! Nu är det sju pers, vi kör för dom! Så peppade vi och så byta vi om snabbt och så gick vi ut och då hade fyra gått, så då satt det bara tre kvar. Haha... Såna komiska grejer, men just då var det ju lite tråkigt men i efterhand så skrattar man ju jättemycket åt det.
Om du skulle start ett tv-program vad skulle programmet hetta och vad skulle du göra i programmet?

- Oj, Shit vilken cool fråga. Ja gud vad skulle det vara... hm.. Jag skulle kunna... Alltså vad heter detta programmet, hon är nog radiopratare från början Hanna tror jag hon heter. Hon har ett tv-program på ettan nu som heter typ ”Det ljuva livet” eller ”Jakten på det ljuva livet” eller nåt. Hon åker runt och tittar lite och diskuterar grejer. Jag har ju alltid tyckt om såhär yoga och lite sånt, kanske ett program om sånt och utforska lite såhär olika udda grejer. Antingen det eller så skulle jag kunna tycka att det vore mysigt med nåt sånt här Ernst program när man fixar och bygger liksom. Men vad det skulle heta, det vete fasen ”Kaos med Neo” eller nåt. Hehe...
Vilken/Vilka har varit eller är dina förebilder?

- Jag har aldrig riktigt haft nån som jag har lyssnat extra mycket på när jag växte upp, jag har inte stått framför spegeln och härmat nån eller haft nån favorit artist så, utan det är mer nu när man är äldre som jag har det, man plockar inspiration. Som sångare så är det ju klart att jag hade MIKA en del liksom. Det är ju en del udda grejer man kunde relatera till. Annars tycker jag väldigt mycket om en sångare som heter David Berg han är en fantastisk sångare. Som artist Adam Lambert, liksom ”spacesar” ut och är duktig sångare. Det är nog mer på äldre dagar som jag fått lite mer såna. Men nu ska vi se här David Berg och Adam Lambert skulle jag säga och självklart Beyonce är ju fantastisk på att sätta ihop show liksom i ett paket och Lady Gaga så klart. Hon skriver ju fantastisk musik. Så ja det blev många, haha! Jag sa att jag har inga och så räknar jag upp flera stycken. Haha!
Jag har hört att du tycker om att fika och dricka te, varför har du blivit så förtjust i det tror du?

- Det är nog min mosters fel tror jag, nä, det har vi nog i familjen. Mamma var en riktig godisgris och min moster älskar ju att fika mest i hela världen. Det har alltid vart hemma att där jag kommer ifrån så är det mycket vanligare än vad det är hemma i Stockholm. I Falköping upptäcker man att det är mycket vanligare att man såhär knackade på när man var ute och gick liksom hos nån och så gick man in och satte sig och så fikade man liksom eller nån följde med hem efter kyrkan eller nåt sånt där. Det var en helt annan kultur nästan där med spontanitet. Så jag kan tänka mig att det kommer så, att man fikade på förmiddagen och på eftermiddagen. Sen är det är ju väldigt gött liksom, det är ju gott, det är ju kul eller ja man sitter inte och skrattar kanske men eller jo det gör man ju men ja, du förstår.
Hur ser dina drömmer ut för framtiden?

- Jag vet inte riktigt, jag håller på att försöka lista ut detta. Ett torp vill jag ha fortfarande och få bygga och snickra lite en sån här liten fristad liksom. Sen vill jag ju fortfarande jobba som artist men jag vet inte riktigt hur om man vill... jag och Anniela pratar en del om det, hon har ju drömmar om att åka på världsturné som soloartist och göra stora shower, men jag har aldrig haft riktigt den ambitionen. Så för mig hade det nog inte spelat så mycket roll om jag står som soloartist med massa stora scener eller om jag står på en färja mellan Oslo och Kiel liksom. Bara jag får stå och sjunga med nånting jag tycker om och tycker är kul liksom. Så drömmen är ju att få fortsätta med musik på nått sätt. Sen skulle jag vilja dubba mer. Jag dubbar ju lite tecknade serier med det hade varit kul att ha en film. För jag tycker det är jätteroligt att dubba tycker jag, lite mer teater skulle jag vilja komma in på mer allmänt också. För det var med teater jag börja med före sången egentligen. Så drömmarna är nog torp, fortsätta med musik, lite dubba och lite teater, ja...och komma på vart jag ska bo och resa lite... och bli miljonär! Haha!

Julia Johansson


2 kommentarer:

  1. Hej Julia!

    Vilken fin intervju har skrivit och så intressanta frågor du ställde till honom! Inte bara de där vanliga standardfrågorna som "vad tycker du om Falkenberg", utan även lite mer djupgående frågor som: "Om du fick ha ett eget TV-program." Jättebra! Den har jag aldrig sett förut. Du måste verkligen ha varit mycket bra påläst när ni träffades. Sånt är viktigt för att artikeln ska bli så bra och intressant som möjligt. Bra jobbat! Jag är imponerad. Helt klart MVG!

    SvaraRadera
  2. Kul frågor du fick till och att du gjorde lokalt perspektiv på en del frågor :)

    SvaraRadera