torsdag 22 maj 2014

Godiskällan

Vi gick ner för trappan till ingången, en klocka plingade till när vi gick in genom dörren. Mona som arbetar där kom genast när hon hörde att det plingade. Vi frågade ifall vi fick intervjua henne. Hon svarade ja.
- Men jag kanske inte kan svara på alla frågor, skrattade hon.
Vi började fråga alla tolv frågor vi hade skrivit ner innan. Hon berättade att hon aldrig hade slängt något godis, eftersom 20-80 folk köper upp det varje dag. Vi undrade om någon hade snattat någon gång. Hon såg en kille som snattade läsk en gång, men det är hennes eget fel, tyckte hon.


Det är en till som jobbar på godiskällaren, vi tror att han tar hand om leveranserna.
På godiskällaren säljer de bland annat godis, glass, chips, böcker och lite andra saker. De populäraste godissorterna är sura, men dem har allt från surt till sött. Dagen då hon öppnade kom det väldigt mycket nyfikna folk för att köpa godis och kika in den nya affären. Både jag, Tilda och Wilma har tänkt på att det är så billigt om man jämför med alla andra butiker i stan osv, så vi frågade henne varför. Hon svarade att dem hade bestämt sig för att ha ett lågt pris och affärerna i stan köper nog in lite fler och dyrare sorter än vad hon har råd med. Vi tycker att Mona har en väldigt bra affär och personalen är trevlig.


Av:
Julia
Tilda
Wilma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar