onsdag 28 november 2012

Twilight


Kultur & Nöje

Enligt mig är Twilight-serien några av dom bästa filmerna jag har sett. Men när den sista filmen i serien skulle släppas för ungefär 2 veckor sedan, Breaking Dawn part 2, blev många unga fans förtvivlade. Det blev bestämt att den skulle ha 15 års-gräns.
Jag har inte sett den, men dom som har det säger att det var den bästa av alla 5 filmerna. För er som inte har sett filmerna eller inte har en aning om vad Twilight serien är för någon, läs lite om alla filmerna nedan.

Twilight

Twilight är en film där Bella, Jacob och Edward är i Huvudrollen. Edward är en vampyr, Jacob är en varulv och Bella är en helt vanlig människa.
När Bellas mamma ska flytta så väljer Bella att åka och bo hos sin pappa som hon inte har träffat på många år, istället för att följa med sin mamma. På skolan där hon ska börja går även syskonen Cullens, där Edward är en av bröderna. Bella märker att det är något skumt med syskonen, men kan inte dra sin blick ifrån Edward. Tillslut visar det sig att det inte är enbart Bella som är intresserad, utan även Edward i Bella. Dom börjar bygga upp en relation till varandra som visar sig vara svårare än vad Bella trott.

Twilight-New moon


Bella väljer att fira sin 18-årsdag hos Edwards familj, där hon råkar skära sig på ett papper och börjar blöda. Jasper, familjen Cullens nyaste vampyr, tappar kontrollen och slänger sig över Bella. Edward inser att hans familj är farlig för Bella. Inte för att denna händelsen var så farlig, men att det kan vara för riskabelt för Bella om hon umgås med Edward. Så han bestämmer att de ska flytta och gör slut med Bella. Självklart blir Bella blir förkrossad när Edward ger sig av. Hon börjar då umgås med Jacob, varulven, men också hennes barndomskompis. Även om hon saknar Edward riktigt mycket så börjar vännerna att utveckla starka känslor som kommer att ställa till med många problem.


Twilight-Eclipse

Seattle skakas av en serie brutala mord. En vampyr vid namn Victoria fortsätter sitt sökande efter hämnd och samtidigt måste Bella Swan välja mellan kärleken till Edward Cullen och vänskapen med Jacob, medveten om att hennes val kan krossa den sköra vapenvilan mellan vampyrer och varulvar. Jacob försöker övertala Bella att leva med henne resten av livet, istället för med Edward. Så, vad väljer hon? Leva i nuet, eller veta att man kommer leva för-evigt?



Twilight-Breaking Dawn part 1


I den näst sista filmen bestämmer sig Edward och Bella för att gifta sig. Bröllopet blir som planerat, men på smekmånaden händer något oväntat. Bella börjar få ont i magen, och det visar sig att hon är gravid. Så, vad händer när en människa blir gravid med ett vampyrbarn? Kolla på filmen och ni får reda på svaret.

Nu har ni fått en inblick om vad dom 4 första filmerna i Twilight serien handlar om. Kanske har ni ändrat åsikt om filmerna, eller inte. 

Tilda Carlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar