onsdag 28 november 2012

Mika, The origin of love

Skivrecension

MIKA

THE ORIGIN OF LOVE


MIKA är en mycket känd artist över hela världen. The Origin Of Love är hans tredje och senaste album som släpptes i mitten av september. Hans första album som han slog igenom med och som många känner igen låtar från heter ”Life in cartoon motion” och låtarna många känner igen är Greace Kelly, Lollipop, Relax (take it easy) och Big Girl You Are Beutyful. Hans andra album heter ”The boy who knew to much” där dom kändaste låtarna är We are golden, Blame it on the girls och Rain. The origin of love har 13 spår varav första låten har samma namn som albumet. Jag skulle säga att texten är himla fyndig och orden passar väldigt bra med varandra och är verkligen värd att lyssna på. Underwater som är fjärde låten på albumet är en djup och mycket vacker låt.
I Underwater hör man verkligen hur duktig och skicklig sångare MIKA är. I spår fem som kommer efter är det ännu svårare toner som nästan bara han kan sjunga och är ännu mer övertygande om hur otrolig erfaren MIKA är. Låten heter Overrated. Han sjunger mycket falsett-sång som bara några få i världen sjunger och har då dom här svåra höga tonerna. En av singlarna han släppt från albumet innan den kom ut är Celebrate som han sjunger tillsamman med Pharrell Williams. Celebrate är en svängig och rolig låt som man blir glad av. Elle me dit eller Emily är den andra singeln och Elle me dit är på franska och Emily är på engelska. Det var den franska versionen som kom ut först och den är den gladaste av dom. Emily är också glad men man har mer förståelse av texten vilket inte är så konstigt när man inte kan franska. Love you when I'm drunk låter himla glatt om man inte lyssnar på texten för när man gör det hör man hur allvarlig den egentligen är och vad den faktiskt handlar om. För att göra en sammanfattning av albumet så skulle jag säga att det är en blandning av sorgliga ting, stråland glädje, uppmuntrande och menande personliga texter. Den skiljer sig mycket från dom två första albumen eftersom den här inte alls är lika glad och sprallig som ”Life in catoon motion” och ”The boy who knew to much.” Det tog MIKA tre och ett halvt år att bli klar med albumet och det märks att det är ett mycket väl arbetat album som har tagit tid för honom att skapa. Han måste ha ett bra album eller ännu bättre för att bibehålla sitt kändisskap och sin karriär vilket han har lyckats med.

Julia Johansson

1 kommentar:

  1. Caroline Johansson28 november 2012 kl. 20:17

    Vad roligt att så enkelt komma åt er skoltidning!
    Extra kul att se lillasysters verk, inte långt ifrån recensionerna i Hallands Nyheter. Jag ser fram emot ditt nästa inlägg! :)

    SvaraRadera