torsdag 24 april 2014

Träning vid Falkenbergs kust



Vindstyrkan har en fin träningslokal med fin utsikt över Glommen. Ledarna är trevliga och erfarna, man får ett bra bemötande. Det finns varierade träningspass och svårighetsgrader. Det finns också en gårdsbutik med mycket god mat. Läs vidare om du vill veta mer om Vindstyrkan.

När vi anländer till Vindstyrkan möts vi av starka vindar och en doft av tång. Vindstyrkan ligger i den lilla fiskebyn Glommen. Vi går in genom entrén och möts av två glada kvinnor, Marika & Helena. Dom äger Vindstyrkan samt Vårt Kök, som ligger i samma byggnad. Vi går upp till träningslokalerna där vi inleder med att fråga varför de har startat Vindstyrkan.

- Vi älskar att träna. Jag jobbade som friskis-ledare inne i stan och det blev mycket körande. Jag föreslog då att vi kunde köpa in lite träningscyklar och köra några träningspass. Det utvecklades och det kom fler människor än vad vi trodde. Vi satsade då mer på våran verksamhet.

De fortsätter att berätta om att det är viktigt att tänka på hur ofta kroppen klarar av att träna.Man ska inte börja för hårt utan bygga upp sig. Det är viktigt att man tycker det är roligt att träna och sedan får kroppen säga sitt.Det finns olika grupper beroende på hur van man är. Det finns en nybörjargrupp, som är nytt för våren 2014.

- Vissa tror att man inte kan klara av träningen. Det är inte så, alla kan vara med!

- Om man vill gå ner i vikt är all träning bra. Kosten är också väldigt viktigt att tänka på om man vill gå ner i vikt.

- Vi har träningspass utomhus på sommaren.Träningspassen sker på gräsplanen utanför, men det finns också inomhusträning för dem som inte kan eller vill träna utomhus. Vi har även träningspass då vi springer/cyklar runt i Glommen.

 Hur tror ni eran verksamhet ser ut om 3 Ã¥r?

Om tre år har vi renoverat och byggt ut lokalerna. Vi har har förhoppningsvis fler motionärer och kan då ha flera träningspass.

Hur kom ni på namnet Vindsstyrkan?

För det vi är på vinden och vi håller på med träning (styrka). Vi ville också ha ett namn som var ledigt för hemsidan. Då tyckte vi Vindstyrkan var ett fyndigt namn.


Av: Amanda och Olivia








 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar