torsdag 8 maj 2014

Aktivitetsdagarna - fotboll

I åk 6 och 7 har vi haft aktivitetsdagar. Vi har testat idrotter
som är bra för vår hälsa. Vi har bestämt oss för att berätta om fotbollen - en av aktiviteterna.

Vi fick byta om på Stafsinge IP eftersom vår gympasal är nerbrunnen. Sedan gick vi ut och delades upp i ett pojk- och ett tjejlag. Tränarna i Stafsinge berättade att vi skulle ha sju-kamp. Vi fick kicka bollen, spela match, dribbla med bollen och massor av andra roliga fotbollsövningar. Vi tyckte att den roligaste grenen var att skjuta på en trägubbe som föreställde en målvakt. Trägubben skyddade målet och man fick olika poäng för var man satte bollen på gubben, t ex kunde man sätta bollen mellan hans ben.

I vanliga fall spelar vi fotboll i LGM så vi tyckte också om att spela match på 7-kampen. Det var schyssta ord mellan de två lagen och man hjälpte varandra. Om man inte kunde så mycket om fotboll fick man hjälp av lagkamraterna. Vi tyckte alltså att det var god stämning mellan lagen. Vi spelade inte samtidigt eftersom vi går i parallella klasser och den en klassen hade pass på förmiddagen och den andra klassen på eftermiddagen. När 7-kampen var slut fick vi välja om vi ville ha Festis eller Cola. Vi valde varsin Festis.

Varför är fotboll en bra träning?

 Man tränar sin kondition väldigt mycket i fotboll. Eftersom det är en lagsport tränar man på att samarbeta, vilket man har nytta av i väldigt många tillfällen, t ex i skolan när man arbetar i grupper. När man springer tränar man vaderna, benmusklerna och lårmusklerna. Man får alltså bra kondition och starkare benmuskler. Man tränar även armarna när man kastar inkast. När man blir starkare i benmusklerna och armmusklerna är det inte lika lätt att du stukar eller bryter musklerna. Om du t ex ska handla och bära matkassar så är det inte lika ansträngande att bära kassarna för att dina armmuskler har blivit starkare.


Av Wilma F och Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar